Tradisjonsmat: Kjøttkaker med brunsaus
Tradisjonsmat - Kjøttkaker
Her i Norge, som andre land, har vi tradisjons mat. Mat som du kan si at det er norsk, eller italiensk, eller andre ting. Uansett er det matretter som tippoldefaren din spiste, og kanskje hans egen tippoldefar før han. I dag skal dere få vite hvordan dere lager kjøttkaker med brunsaus.
Oppskrift
4 porsjoner
Kjøttkaker:
500g kjøttdeig
2 Ts salt
0.5 Ts pepper
0.5 Ts muskat
2.5 ss potetmel
2dl vann
Brunsaus
2ss smør
3ss hvetemel
4 dl kraft fra pannen
salt
pepper
Slik gjør du
Bland kjøttdeigen med salt, pepper, muskat og potetmel. Spe med vann, litt om gangen, og arbeid dette godt inn i deigen. Tips: For extra smak i kjøttkakene tilsett 2 Ts dijonsennep og 1/2 finhakket chili.
Form til jevne, runde kaker og stek i smør på middels. Kok ut av stekepannen og bruk dette som
kraft. La kjøttkakene trekke i sausen i 10-15.
Brun saus: Brun smør og mel til det får en lys brunfarge, spe med varm kraft og smak til med salt og pepper.
Server de hjemmelagde kjøttkokene med brun saus, nykokte poteter og tyttebærsylte tøy.
Hva er den norske tradisjonsmaten. Nei, det er ikke kebab eller taco, eller pizza. Nei, når vi snakker om norsk tradisjonsmat, så er det kjøttkaker med brunsaus, havregrøt, lutefisk og risgrøt. Tradisjonsmat er mat som har blitt spist i det landet veldig lenge, i flere generasjoner, Resepten har gått i arv eller er en del av kulturen og livstilen der. Tradisjonsmat består ofte av lokale råvarer som man odlet selv på gårdene før i tiden.
Grunnen til at jeg ikke hadde med terningkast var at jeg ikke har lagd den selv nå.
Her i Norge, som andre land, har vi tradisjons mat. Mat som du kan si at det er norsk, eller italiensk, eller andre ting. Uansett er det matretter som tippoldefaren din spiste, og kanskje hans egen tippoldefar før han. I dag skal dere få vite hvordan dere lager kjøttkaker med brunsaus.
Oppskrift
4 porsjoner
Kjøttkaker:
500g kjøttdeig
2 Ts salt
0.5 Ts pepper
0.5 Ts muskat
2.5 ss potetmel
2dl vann
Brunsaus
2ss smør
3ss hvetemel
4 dl kraft fra pannen
salt
pepper
Slik gjør du
Bland kjøttdeigen med salt, pepper, muskat og potetmel. Spe med vann, litt om gangen, og arbeid dette godt inn i deigen. Tips: For extra smak i kjøttkakene tilsett 2 Ts dijonsennep og 1/2 finhakket chili.
Form til jevne, runde kaker og stek i smør på middels. Kok ut av stekepannen og bruk dette som
kraft. La kjøttkakene trekke i sausen i 10-15.
Brun saus: Brun smør og mel til det får en lys brunfarge, spe med varm kraft og smak til med salt og pepper.
Server de hjemmelagde kjøttkokene med brun saus, nykokte poteter og tyttebærsylte tøy.
Hva er den norske tradisjonsmaten. Nei, det er ikke kebab eller taco, eller pizza. Nei, når vi snakker om norsk tradisjonsmat, så er det kjøttkaker med brunsaus, havregrøt, lutefisk og risgrøt. Tradisjonsmat er mat som har blitt spist i det landet veldig lenge, i flere generasjoner, Resepten har gått i arv eller er en del av kulturen og livstilen der. Tradisjonsmat består ofte av lokale råvarer som man odlet selv på gårdene før i tiden.
Grunnen til at jeg ikke hadde med terningkast var at jeg ikke har lagd den selv nå.
Kommentarer
Legg inn en kommentar