Homemade Burger
I dag skal jeg lære hvordan dere kan lage hjemmelagd hamburgere, med hjemmelagd hamburger brød og kjøtt. Hamburgeren er en av de mest kjente og populære matrettene i verden. I dag selges hamburgere overalt. Amerikanerne hevder at de var de som lagde hamburgerne først, men innbyggerne i Hamburg i Tyskland vil nok si at de er uenige.
Hamburgerbrød
5 stykker
1/2 pakke gjer (50 g)
25 g smør
2 1/2 dl melk
1/2 tsk salt
1/2 tsk sokker
1/2 tsk gurkemeie (kan uteslutes)
Ca 5 1/2 dl hvetemel
1 egg
1 msk sesamfro (matske)
Slik gjør du det:
Hell gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kasterull. Hell i melken og rør om. Varm til 37 grader C. Tillset vesken i bollen og rør om til gjæret har løst seg. Tilsett salt, sukker, evt. gurkemeie og nesten alt mel. Elt deigen 10 minutter i maskin eller 15 minutter for hånd.
La deigen heve 40 minutter under en bakeduk.
Kna deigen med resten av melet. Rull til boller. Legg bakepapir på en plate. Trykk til lett så de blir litt flate. Legg over en bakehåndkle og la hamburgerbrødene heve i 30 minutter eller lenger slik at de blir så store du ønsker.
Sett ovnen på 225 grader C.
Pensle hamburgerbrødene med et vispet egg og strø over sesamfrø.
Stekes i midten av ovnen i ca 10 minutter til hamburgerbrødene får en fin farge. La de avkjøle seg på en rist før de deles.
Hamburger
5 stykker
Krydde etter smak og behag. I dag brukte vi:
Balsamico
Oregano
Paprikakrydder
Hakket soltørkede tomater
Salt
Pepper
1 halv løk
3 fedd hvitløk
400 g karbonadedeig
1 egg
1 dæsj med mel
Slik gjør du det:
Miks sammen løken og hvitløken med en stavmikser slik at det ikke blir store biter.
Bland løkblandingen med karbonadedeigen og miks med oregano, paprikakrydder, salt, pepper, balsamico og hakket soltørkede tomater.
Rør om og bland inn egg og mel. Del deigen i fem, men dere kan selvfølgelig gjøre stykkene større eller mindre. Om dere skal presse hamburgerne, ta litt olivenolje på presseren og smør rundt for at kjøttet ikke skal sette seg fast.
Press stykkene litt flate. Stek hamburgerne på middels varme til de blir gjennomstekt og ta på ost om du vil.
Server hamburgerne med salatblader, løk, tomat, ketchup og dressing.
Jeg syns at hjemmelagd burger er mye bedre enn ferdig kjøpt. Man kan variere smakene fra gang til gang etter hva man har lyst til.
Jeg syns det er vanskelig å si at man kunne gjort det annerledes fordi hjemmelaget er så godt. Men kunde hatt på bacon for å få mer smak som fettet og saltet i bacon gir.
Men det er jo slik med hamburger at man lager akkurat slik man ønsker. Man kunne og ha byttet ut ketchup med crema balsamico fordi det gir en helt annen smak.
Hamburgerbrød
5 stykker
1/2 pakke gjer (50 g)
25 g smør
2 1/2 dl melk
1/2 tsk salt
1/2 tsk sokker
1/2 tsk gurkemeie (kan uteslutes)
Ca 5 1/2 dl hvetemel
1 egg
1 msk sesamfro (matske)
Slik gjør du det:
Hell gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kasterull. Hell i melken og rør om. Varm til 37 grader C. Tillset vesken i bollen og rør om til gjæret har løst seg. Tilsett salt, sukker, evt. gurkemeie og nesten alt mel. Elt deigen 10 minutter i maskin eller 15 minutter for hånd.
La deigen heve 40 minutter under en bakeduk.
Kna deigen med resten av melet. Rull til boller. Legg bakepapir på en plate. Trykk til lett så de blir litt flate. Legg over en bakehåndkle og la hamburgerbrødene heve i 30 minutter eller lenger slik at de blir så store du ønsker.
Sett ovnen på 225 grader C.
Pensle hamburgerbrødene med et vispet egg og strø over sesamfrø.
Stekes i midten av ovnen i ca 10 minutter til hamburgerbrødene får en fin farge. La de avkjøle seg på en rist før de deles.
Hamburger
5 stykker
Balsamico
Oregano
Paprikakrydder
Hakket soltørkede tomater
Salt
Pepper
1 halv løk
3 fedd hvitløk
400 g karbonadedeig
1 egg
1 dæsj med mel
Slik gjør du det:
Miks sammen løken og hvitløken med en stavmikser slik at det ikke blir store biter.
Rør om og bland inn egg og mel. Del deigen i fem, men dere kan selvfølgelig gjøre stykkene større eller mindre. Om dere skal presse hamburgerne, ta litt olivenolje på presseren og smør rundt for at kjøttet ikke skal sette seg fast.
Server hamburgerne med salatblader, løk, tomat, ketchup og dressing.
Jeg syns det er vanskelig å si at man kunne gjort det annerledes fordi hjemmelaget er så godt. Men kunde hatt på bacon for å få mer smak som fettet og saltet i bacon gir.
Men det er jo slik med hamburger at man lager akkurat slik man ønsker. Man kunne og ha byttet ut ketchup med crema balsamico fordi det gir en helt annen smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar