Falafel


Falafel



Lei av falafler som går i oppløsning under steking? Her er hemmeligheten.
Falafel blir best om en bruker kikerter som kun er bløtlagt, ikke kokt. Dette gir en fantastisk god deig, som ikke bare smaker nydelig men som holder formen perfekt under steking. I tillegg gjør oppskriften det umulig å bruke kikerter på boks, som jeg er sikker på både smakssansen din og miljøet rundt oss setter stor pris på. Lykke!

Ingredienser til fire porsjoner:
2 desiliter tørket kikerter
1 sjalottløk
1 halv kinesisk hvitøk
Noen kvaster persille
Noen kvaster koriander
0,5 rød chili
1 teskje salt
1 teskje spisskummen
1 teskje bakepulver
4-5 spiseskjeer hvetemel eller kikertmel
Olje til steking

Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer.
Sil av vannet og ha kikertene over i en bolle. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver. Bruk en stavmikser til å mikse blandingen.

Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.

Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene.
Dytt de litt ned med en gaffel slik at de blir cirka én centimeter tykke.

Stek på begge sider og server varme, gjerne sammen med pitabrød, en god dressing og masse salat. Hummus er også godt til falafel.

Jeg synes at denne var veldig god. Den er er kjempebra om du vil ha en kjøttfri dag. Frukt og grønt høyer energinivåene i kroppen. Vekst baserte produkter som bønner, kikerter, linser, nøtter og frø er fulle av proteiner og nyttig fett, som stabiliserer blodsukkeret og gjør at du holder deg mett lenger.
Noe som var dårlig var at det var vanskelig å stavmikse blandingen, og jeg ble «skutt» av en kikert.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tallerkenmodellen

Min lunsj

Krydder