Krydder

Krydder er noe vi bruker til å tilsette smak til maten vår. Det kan også gjøre at det lukter godt. Noen krydder brukes bare til noen retter, andre til mange.

Basilikum


Basilikum lukter og smaker godt. Det kan vi lage pesto av og bruke den til pastaretter, kjøttstuinger og tomatretter. Det finnes flere sorter basilikum, men den grønne er vanligst å få tak i. Basilikum gir en sterk aromatisk smak og lukt. Om du vil bruke basilikum til en rett, kan du bruke den i en pastarett eller i pizzasaus.



Kanel


Kanel får vi fra barken av kaneltreet. Dette krydderet er en tradisjon å ha på grøten og i gløggen. Krydderet gir fra seg en bitter smak, som man kjenner om man tar for mye kanel.
Kanel er en av de krydderne som har blitt brukt lengst. For 2000 år f.kr ble kanel fraktet fra Egypt til Kina. Om du vil bruke kanel på noe, kan du gjøre det på grøt, sammen med sukker og smør. Det blir også brukt i kanelboller.



Oregano


Oregano er en kraftfull urt, som brukes ofte til italienske retter som pizza og pasta. Den blir også brukt i tomatsausen, som i bolognese saus. Oregano har en sterk smak. Når man snakker om pizzakrydder, er det ofte at man snakker om oregano. Den må ikke koke for lenge. Om du vil bruke oregano til en rett, foreslår jeg på pizza eller pastaretter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tallerkenmodellen

Min lunsj