Kyllingwok med kokt ris


En normal person trenger ca 60 gram med proteiner hver dag.  Protein fins i kylling, egg, kjøtt og belgvekster. Når du skal kjære kylling, så må du vaske alt det du brukte fordi kylling inneholder et stoff som kan gjøre oss syke eller få oss drept. Det er derfor vi varmebehandler det og andre kjøtt for vi spiser det.

Du trenger:
  • 350 g kyllingfilet
  • 2 ss olje
  • 1 stk gulrot, stor
  • 1 stk oransje paprika
  • 2 skiver frisk ananas
  • 3 stk vårløk
  • 100 g små dypfryste erter
  • 50 g usaltet cashewnøtteruo

  • Saus:
  • 2 ss honning
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss soyasaus
  • Kok opp vann i en gryte med litt salt og ett par dråper olje. Det brukes ca 2 ganger så mye vann som ris i volum. Altså 2 dl vann til 1 dl ris. 
    Når vannet koker, så skrus platen ned litt og risen helles i. Rør rundt til det begynner å småboble. Sett så på ett tett lokk og la risen småkoke antall minutter etter anvisning på pakken. Som regel fra 15-20 minutter. Du kan med fordel ta risen av platen litt før og la den trekke med lokk 10 min ekstra. Det lønner seg å bruke en gryte som er dobbel så stor som mengden vann. 


  •  1. Skjær kylling, gulrot og paprika i strimler (bruk gjerne gul paprika istedenfor oransje). Del ananas og vårløk i biter.

    2. Stek kylling i 1 ss olje til den får litt farge - i 2 minutter. Tilsett cashewnøtter, gulrot og vårløk. Stek i 1 minutt og ha i paprika og ananas. Stek i 2 minutter til.

    3. Rør chilisausen inn i honningen og bland i resten. Hell det over wokblandingen, ha i erter, og varm det til ertene er varme.

l    
         Denne woken var god og er veldig nyttig for deg siden den har mye proteiner. Den er også enkel å lage. Men jeg brukte aldri cashewnøtter.

 Jeg gir denne retten terningkast 5.
                                            
            
  •    Kok opp vann i en gryte med litt salt og ett par dråper olje. Det brukes ca 2 ganger så mye vann som ris i      volum. Altså 2 dl vann til 1 dl ris. 
    Når vannet koker, så skrus platen ned litt og risen helles i. Rør rundt til det begynner å småboble. Sett så   p   på ett tett lokk og la risen småkoke antall minutter etter anvisning på pakken. Som regel fra 15-20  minutter. Du kan med fordel ta risen av platen litt før og la den trekke med lokk 10 min ekstra. Det lønner seg å bruke en gryte som er dobbel så stor som mengden vann.





Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Tallerkenmodellen

Min lunsj

Krydder