Italiensk pizza på grill
Italiensk Pizza
I dag har jeg lært å lage italiensk pizza. Den første pizzaen ble lagt egentlig av grekerne, men romerne adoptere ideen og gjorde det om til den pizzaen vi har i dag. Det var egentlig fattigmat, så de rike spiste det ikke. Sent på 1800-tallet ble pizzaen veldig populær i Napoli, en stor by i Italia. Mange folk spiste pizza da, så unge gutter stod ute på gatene og solgte pizza til frokost, lunsj og middag. Det kom også pizzaboder, som var egentlig vogner hvor de lagde pizzaene. Pizzabodene ble mer og mer likt pizzariene vi har i dag.
Tipo 00 mel er et fint mel som er perfekt for laging av pizza. Det italienske melet har evnen til å oppta mer fuktighet og gir et lettere og luftigere bakverk. Tipo er klassifiseringen etter hvor mye av mineralene som er igjen etter bearbeidelsen av kornet og hvor fint melet er malt.
4,5 dl mel
2 dl lunkent vann
1 spiseskje olivenolje
1 pakke tørr gjær
1 teskje salt
1 teskje sukker
Først startet vi med å ta gjær, sukker og vann i en bolle. Deretter blander man mel og salt i bollen, og kjører det sammen i kjøkkenmaskin. Når deigen er fast, heller man oppi olivenolje, og kjører i maskinen i 10 min. Så knar man deigen og setter den til heving.
2 bokser hermetiserte tomater
Salt
Pepper
2-3 hvitløksfedd
Balsamico
Basilikum
1/2 tsk tomatpure
Hell tomatene i kjele og press hvitløken i. Mikse med stavmikser til det er en jevn fin saus. Kok minimum 30 min på middels varme.
Når sausen begynner å bli mer fast, hell oppi balsamico, tomatpure, salt og pepper. Basilikum etter smak og behag mot slutten. Dersom man har i ferske urter for tidlig blir de mørke.
Etter deigen er hevet skal den knas med mye mel. Deretter kjevler man den ut til en tynn, rund form.
Pizza stein som er laget for grill legges på grillen og forvarmer til 350-400 grader. Imens kan man gjøre klar pizzaene sine, for når det skal stekes går det raskt og alt må være klart.
Her har jeg laget min egen Vesuvio pizza (tomat, ost og skinke)
På denne måten ved å bruke Italiensk tipo 00 mel og bake pizzaen på steinplate på grillen får man en nærmest lik Italiensk steinovnsbakt pizza. Tynn og sprø bunn.
En ting som kunne vært annerledes kunne være å bruke maismel når man baker ut pizzaen. Slik at deigen ikke fester seg i underflaten. Jeg brukte her bakepapir i stedet som jeg tok vekk når bunnen begynte å bli sprø
God fornøyelse
Buon appetito
Kommentarer
Legg inn en kommentar